MENU

Enduro ture

Foto: Mihai Stetcu

Xross Team je ekipa ljudi koja se uvek trudila da pomeri granice. Budući da smo višegodišnji članovi Gorske službe spasavanja, život u prirodi za nas je uobičajena aktivnost. Aktivno bavljenje planinskim biciklizmom, planinarenjem, skijanjem, speleologijom i kampovanjem doprinelo je tome da savršeno upoznamo okruženje u kome živimo i istražimo netaknute delove prirode. Planinskom biciklizmu su se ubrzo pridružili motokros i hard enduro koji smo i doneli u Srbiju.

Vozeći trke u Grčkoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Austriji shvatili smo da je vreme da pokrenemo i svoj projekat – Xross Challenge – prvu hard enduro trku u Srbiji, koja je za pet godina postala najveći moto događaj u našoj zemlji i jedna od najtežih trka u regionu. Prva trka održana je 2014. godine na Kopaoniku, najvećoj srpskoj planini, koju odlično poznajemo jer smo mnogo godina na njoj proveli kao planinski spasioci. Već 2015. godine selimo se na planinu Taru, mesto na kome smo aktivno trenirali od 2006. godine i gde smo pronašli veliki broj trasa.

 

Do sada smo napravili više od 400 km trasa za sve nivoe vožnje. Bilo da ste za laganu enduro turu u kojoj ćete uživati u neverovatno lepim šumskim i planinskim predelima i grebenima sa kojih puca pogled na predivno okruženje ili da ste za nešto veći izazov koji podiže adrenalin, ili pak za nešto između – mi sigurno imamo pravu trasu za vas! Samo nam recite šta želite da vozite.

Našim trasama i gostoprimstvom bili su oduševljeni vozači iz celog sveta, kako početnici tako i PRO vozači od kojih su neki u samom vrhu svetskog hard endura, među njima su Vejd Jang, Kris Birč, Ben Hemingvej, Filip Bertl, Kevin Galas, Miha Špindler i drugi. Njihovi pozitivni komentari o stazama i organizaciji trke su ono što nam daje vetar u leđa da i dalje napredujemo.

 

Pored enduro i hard enduro vožnje, Xross Team je stekao veliko iskustvo i ostavio trag i u segmentu adventure vožnje. Obišli smo veliki deo Evrope, pustinju Gobi, Sibir, Iran i Japan, a do pre dve godine na Xross Challenge trkama se održavao i Adventure rally.

VAŠA ŽELJA JE NAŠA BRIGA

Enduro i Hard Enduro ture

istražite Xross trase na Kopaoniku i Tari, vodiči su naši track menadžeri koji su do sada napravili  više od 400 km trasa i organizovali pet uspešnih izdanja Xross Challenge trke
– smeštaj na Tari u hotelu Planinska kuća Tara – http://www.planinskakucatara.com/
– smeštaj na Kopaoniku u hotelu Rtanj – http://rtanj.rs/
– domaća hrana i piće
– full servis za vozače i motore
– rentiranje motora i opreme
– organizovanje smeštaja u Beogradu
– prevoz od i do aerodroma
– škola vožnje svih nivoa

Adventure ture

On road i off road ture kroz celu Srbiju.

Aktivni odmor

Mi smo tu da Vam omogućimo da uživate u prirodi i kada niste na motoru, nudimo: planinarenje, biciklizam, vožnju čamcima, obilazak znamenitosti, rentiranje i vožnju džipovima, itd.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanje ili želite da zakažete turu, obratite nam se putem mejla ili telefona (WhatsApp, Viber)

Vladan Komatović v.komatovic@xross-team.com, +381646417475
Nikola Belić – n.belic@xross-team.com, +38163266382
Gojkogojkoprs@gmail.com, (469)230-2525

ili na prijava@xross-team.com

ŠTA DRUGI KAŽU O NAMA

“Prvi put sam na trci i nisam znao puno o njoj, ali ono što sam video je odlično. Staze su odlične i dobro obeležene, organizacija trke je super. Posebno su mi bile izazovne strme, kamenite uzbrdice koje su me podsetile na Red Bull Romaniacs.”

– Vejd Jang, Xross Challenge pobednik 2018

 

“Trasa na Tari je veoma interesantna jer ima sve elemente hard endura, tu su teške linije, reke i potoci, uzbrdice, nizbrdice, baš sve što jednoj ovakvoj trci treba.”

– Filip Bertl, Xross Challenge pobednik 2016, 2017

 

“Ovde sam se veoma lepo zabavio, Tara je predivna, nekoliko puta sam tokom vožnje poželeo da zastanem i uživam u pogledu, ali morao sam da produžim dalje. Organizacija je odlična, staze su toliko dobro označene da dugo nisam video tako dobru markaciju trasa.”

Kris Birč, drugo mesto na Xross Challenge 2016

 

“Staza je odlična, sa puno tehničkih detalja koje obožavam da vozim, meni reke, kamenjari i ostale prpereke nisu bile problem jer sam dugo vozio trial. Moram da pohvalim organizaciju za fenomenalno obeležene staze, jer iako sam prvi put na planini nijednom nisam zalutao.”

– Ben Hemingvej, četvrto mesto na Xross Challenge 2018

 

“Trasa je iz godine u godinu teža, ali je napravljena kako treba, adekvatna za sve nivoe vožnje, ima delova koji su teški, ali i deonica na kojima možeš da odmoriš. Za organizuju sve pohvale, zbog kiše su imali pune ruke posla, ali uspeli su da naprave da sve dobro funkcioniše. Ja se na Xross Challenge osećam kao kod kuće”

Miha Špindler, Xross Challenge pobednik 2015, treće mesto 2016, 2017, 2018