MENU

Xross se pridružio FIM Hard Enduro Svetskom Šampionatu

17.9.2021.

Xross Hard Enduro Rally postao je deo FIM Hard Enduro World Championship i našao se u kalendaru tog šampionata za 2022. godinu. Sledeći Xross Hard Enduro Rally biće održan od 19. do 21. maja, 2022. godine. 

FIM Hard Enduro World Championship objavio je kalendar za 2022. godinu, i na njemu se našao i Xross Hard Enduro Rally i to rame uz rame sa najvećim svetskim trkama poput Red Bull Romaniacs, Erzbergrodeo…

Xross challenge je od prve i jedine hard enduro trke u Srbiji postao jedna od stanica u svetskom šampionatu. Bilo je potrebno osam godina da se nađemo pod svetlima svetske hard enduro scene, ali smo konačno uspeli. Sav trud i rad koji smo uložili, inspirisani i motivisanom našom iskrenom ljubavlju prema Hard Enduru, urodio je plodom. Xross Team je srećan i ponosan, ali i obavezan da u narednim godinama pravi još bolje događaje.

Jedva čekamo maj 2022. godine kako bismo na našim planinama ugostili svetsku Hard Enduro elitu. Međutim, nema vremena za maštanje. Predstoji nam događaj. Od 24. do 26. Septembra biće održan prvi ikada Xross Hard Enduro Rally. Tri planine – Zlatibor, Tara i Mokra Gora ugostiće Hard Enduro vozače. Tokom tri dana, oni će savladavati trase duge 300 km, na kojima ih očekuju teške prepreke poput uzbrdica, nizbrdica, kamenjara i potoka, ali i prelepe deonica na kojima će uživati u vožnji preko livada, grebena i javnih puteva.

Da li dolazite? Sledeće godine će svi doći, zato nije loše da ove dođete čisto da vidite kako sve izgleda iz prve ruke.

PRIJAVITE SE OVDE.