MENU

#XROSS2020: Registracije su otvorene!

Xross Challenge / Photo Vladimir Mladenovic

30.4.2020.

Online prijave za sedmo izdanje Xross Challenge trke su otvorene i trajaće do 20. septembra, nakon čega će vozači moći da se prijave isključivo na samoj trci. Xross Challenge trka ove godine biće održana od 2. do 4. oktobra na planini Tari, a dva dana pre trke, 30. septembra i 1. oktobra biće organizovane enduro ture. Xross Team je optimističan da će se trenutna vanredna situacija u svetu završiti do kraja leta i da neće biti problema za održavanje trke. Ipak, pratimo situaciju i redovno ćemo izveštavati vozače u aktuelnom stanju.

Za razliku od prethodnih godina kada je trka organizovana u letnjim mesecima, ovoga puta izazov selimo u jesen. Jedva čekamo da vidimo da li će Tara biti izazovnija u oktobru, nego što je bila u maju i junu, a verujemo da i vas zanima ista stvar. Ono što možemo da vam nagovestimo je da izazova i adrenalina neće nedostajati, jer već spremamo neke nove trase koje do sada niste imali priliku da vozite.

Da biste se prijavili za trku neophodno je da popunite i pošaljete prijavni formular na našem sajtu. Kako bismo izbegli problem od prethodnih godina, molimo vas da formular popunjavate pažljivo i da unosite tačne i proverene podatke. Ovo se takođe odnosi i na email adrese budući da će vam preko njih stizati dalja obaveštenja o trci.
Kao i prethodnih godina, trka će imati tri kategorije – PRO, EXPERT I HOBY, ali će se praviti posebna rang lista za Veterane 40+, Veterane 50+ i Dame. Veterani 40+ voziće stazu za Expert klasu, a Veterani 50+ stazu za Hobby klasu.
Savetujemo vam da pre popunjavanje prijave pročitate Pravilnik.

Xross Challenge / Photo Bogdan Kosanovic

Photo: Bogdan Kosanovic

Startnina

Startnina za Xross Challenge 2020 trku iznosi 160EUR (za sve tri kategorije takmičenja)*, ukoliko je platite do 15. septembra 2020. godine. Nakon toga, startnina za trku biće 20EUR skuplja, što znači da će iznositi 180 EUR. Startnina pokriva sve ono što se nalazi u Paketu 1 (a to možete videti u nastavku teksta).
*Dame i vozači koji na dan trke imaju ispod 18 godina, plaćaju startninu u iznostu od 75 EUR (važi samo do 15. septembra 2020).

Posebni paketi za vozače

Xross Team je i ove godine pripremio posebne takmičarske pakete.

Paket 1

Obuhvata tri dana trke (od 2. do 4. oktobra), kotizaciju za trku, benzin na tank pointima sva tri dana trke, treker, park ferme. Cena: 160EUR

Paket 2

Obuhvata dva dana tura i tri dana trke (od 30. septembra do 4. oktobra), kotizaciju za trku, vodiča za ture, benzin na tank pointima za tri dana trke, treker, park ferme. Cena: 260EUR

Paket 3

obuhvata šest dana, jedan dan u Beogradu, dva dana tura i tri dana trke, transfer od aerodrome u Beogradu do Tare i od Tare do aerodrome u Beogradu, kotizaciju za trku, vodiča za ture, park ferme, treker, rentu motora (KTM 250 TPI, KTM 300 TPI I BETA 300 RR – 2020. godište), benzin za pet dana, servis motora za pet dana. Cena: 2100 EUR

Xross Challenge / Photo Alex Dmitrovic

Photo: Alex Dmitrovic

Smeštaj

Nijedan od gore pomenutih paketa ne obuhvata smeštaj, međutim biće moguće da preko Xross prijave rezervišete smeštaj na Tari. U samoj prijavi moći ćete da odaberete vrstu sobe koja vam je potrebna (jednokrevetna, dvokrevetna…) kao i vremenski period u kojem vam je potreban smeštaj. Ako prijavljujete smeštaj za ceo tim, u polju NAPOMENA na dnu prijave naznačite imena vozača iz tima, ali obavestite te članove da oni ne moraju ponovo tražiti smeštaj kada budu popunjavali prijave. Svi koji rezervišu smeštaj preko Xrossa moraće da ga plate unapred zajedno sa kotizacijom za trku. Nakon što popunite prijavu, naš tim će vam poslati posebnu fakturu sa svim neophodnim podacima i rokom za plaćanje. Ukoliko rezervisani smeštaj ne platite u roku, rezervacija se otkazuje. Smeštaj je organizovan u hotelu Omorika, u Planinskoj kući Tara i u apartmanima Kurta.

Globalna zdravstvena situacija

Svesni smo trenutne zdravestvene situacije i vanrednog stanja u celom svetu. Međutim, optimistični smo da će se do početka trke situacija delimično stabilizovati. Prema sadašnjim procenama Evropske Unije očekuje se da granice budu otvorene već sredinom avgusta. Što znači da bi do oktobra, kada je trka planirana, ne bi trebalo da bude nikakvih problema kada su putovanja u pitanju.

Ukoliko Srbija usvoji neke posebne mere za ulazak u zemlju, o tome ćemo blagovremeno obavestiti vozače. Xross Team pažljivo motri situaciju, pa ukoliko se ispostavi da ipak neće biti moguće da se trka održi na vreme ćemo o tome obavestiti vozače. U tom slučaju, svima koji su uplatili startnine refundiraćemo novac, s tim što će iznos biti umanjen za iznos koji banka uzima za transfer.

Photo: Attila Szabo

Prihvati izazov, prijavi se!

Kao što smo već naglasili, optimistični smo da će se cela ova situacija srediti pa da ćemo se u oktobru na Tari uživati u do sada najboljem enduro izazovu. Verujemo da ste se i vi posle ovog karantina uželeli dobre vožnje, prirode i druženja, zato ne oklevajte nego se PRIJAVITE!