MENU

Xross Challenge 2019 – prvi dan: Vozači podigli prašinu na Tari

Xross Challenge 2019 / Photo by Alex Dmitrovic

15.6.2019.

“If it is sunny, it is funny” – reči su Teodora Kabakčijeva, jednog od takmičara ovogodišnjeg Xross Challengea, a upravo tako bismo i mi opisali prvi dan kojim je otvoreno šesto izdanje najteže hard enduro trke na Balkanu. Pred vozačima je bio lagan trkački dan od 50 km, a potom je usledio Akrapovič Super test – apsolutni spektakl za publiku koja je uživala u vožnji 32 najbolja vozača. Prvog dana najbrži je bio Vejd Jang (Južnoafrička Republika), a pratili su ga Matija Zec (Hrvatska) i Teodor Kabakčijev (Bugarska).

Za razliku od prethodnih godina kada je Tara vozače dočekivala isključivo sa tamnim oblacima i kišom, ove godine ih je na ovoj planinskoj lepotici sačekalo izuzetno lepo i toplo vreme – što je obradovalo i takmičare, ali i publiku. Trku je startovalo 127 vozača koji su došli iz 13 zemalja, a bili su podeljeni u 3 kategorije – Pro, Expert i Hobby.

Vozače konačno dočekalo lepo vreme na Tari / Foto: Vladimir Mladenović

Prvi izazov pred njima bila je Classic Enduro trka u dužini od oko 50 kilometara, a iako na trasi nije bilo teških prepreka, bilo je tehnički zahtevnih delova. Naročito je bila vzanimljivo u PRO klasi jer je vodeću poziciju od Vejda Janga u jednom momentu preuzeo Matija Zec, koji je zbog problema sa kočnicom ispustio prvo mesto. Tako da je na cilj ipak prvi stigao Jang koji je trasu “preleteo” za 56 minuta i 56 sekundi, drugi je bio Zec, a treći Teodor Kabakčijev.

Publika je uživala gledajući Akrapovič Super test / Foto: Bogdan Kosanović

Po 16 takmičara sa najboljim vremenima sa trke iz PRO i EXPERT klase automatski su se kvalifikovali na Akrapovič Super test – koji je bio apsolutni spektakl za mnogobrojnu publiku koja se okupila na Kaluđerskim barama. Bilo je vrlo interesantno gledati vozače koji na svojim motorima prelaze preko balvana od kojih su neki bili visoki i do metar i po, koji ozbiljno testirali njihovu brzinu i spretnost. Publika je aplauzima nagrađivala svaki prelaz, ali i bodrila vozače nakon svakog pada. Finale je bilo posebno uzbudljivo i atraktivno jer smo po prvi put na Xross Challenge trci imali nadmetanje u formatu 4×4, pa su na poligonu vozila četiri vozača istovremeno, boreći se pritom i jedni protiv drugih, ali i protiv prepreka. I možda nije bilo proklizavanja zbog blata, kao prethodnih godina, ali je bilo puno prašine. Moglo bi se reći i da je Vejd Jang u prašini ostavio svoje konkurente Teodora Kabakčijeva, Matiju Zeca i Marka Petelina – jedinog vozača iz Expert klase koji se kvalifikovao u finale super testa.

Vejd Jang ubedljivo najbrži prvog dana / Foto: Bogdan Kosanović

Bilo je dobro, imao sam dobar dan, nije bilo problema. Na trci u šumi, na Prologu, vozio sam  prilično bezbedno i iako nisam imao veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog ipak sam prvi i srećan sam zbog toga. Enduro kros poligon je bio veoma zabavan i uživao sam vozeći ga. A što se tiče konkurencije, ukoliko trka nije baš, baš teška i ako su uslovi dobri, ovi momci su vrlo brzi na nekim sekcijama i mogu da mi pariraju, ali kada na red dođu tehnički teški delovi, tu imam prednost. Ipak, ne bi me iznenadilo ukoliko i narednih dana budem vozio sa njima neke deonice – rekao je Jang nakon trijumfa posle.

Oduševljenje rezultatom nije krio ni Teodor Kabakčijev, inače Bugarski super enduro šampion.

Veoma sam srećan što je lepo vreme. Znate kako, “when it is sunny, it is funny”. Lepo je zato što nisam mokar od kiše, već zato što sam vozio jako i veoma sam srećan kako se sve završilo. Prolog je bio baš onako kako sam i očekivao, kratka, ali tehnička trasa, a sada i ovaj super enduro koji je samo dodatak savršenom danu. Počeo sam dobro i daću sve od sebe da zadržim tu dobru poziciju do kraja trke – kaže Kabakčijev.

Tunel kroz koji su vozači prolazili prvog dana / Foto: Vladimir Mladenović

Matija Zec, inače vice-šampion prošlogodišnje trke kaže da mu ipak malo nedostaje kiša.

Ove godine je suvo, malo je prašina, ali dobro je – ja više volim kada je kiša. Prvi krug je bio odličan, malo prebrz za mene pa treba previše gledati oznake i na GPS, a ja to baš ne volim. Još sam ostao i bez kočnice, bio sam taman prvi, ali sam ostao bez zadnje kočnice. Nije lako takmičiti se protiv Janga, ali nekad su sekunde u pitanju, i iskustvo igra veliku ulogu, ali još su dva dana vožnje pred nama pa ćemo videti šta će biti – kaže Zec.

Sve ovo nagoveštava vrlo uzbudljiv nastavak Xross Challenge trke, a drugog dana pred vozačima je čak 90 km hard enduro vožnje sa teškim deonicama.

Vozači podigli prašinu na Xross Challenge 2019 / Foto: Vladimir Mladenović

Dva dana pre početka trke održane su Xross enduro ture za vozače koji su došli iz Rusije, Nemačke, Austrije, Poljske i Slovenije. Oni su vozili Tarom, ali ne delovima kuda vodi trasa trke. Po prvi put u Srbiji, ali i na Xross Challenge trci je ekipa iz Rusije iz tima HardEnduro.ru, a utiske nam je preneo Ilija Malikov:

“Bilo nam je veoma važno da probamo vaše uspone i da razumemo kako da vozimo po kamenju ovde u Srbiji, zato smo otišli na ture pre trke. Glavni problem je bio taj što su u turama bili i vozači Hobby klase, pa smo ih čekali jer je njima trebalo duže vremena da pređu neke deonice. Ali sutradan su oni čekali nas jer smo mi pokušali da se popnemo uz neke uzbrdice za PRO klasu, bilo je veoma teško, pokušali smo 5 ili 6 puta i to nam je oduzelo puno vremena. Što se prvog dana trke tiče, i Prologa – bila je to lagana trasa. Imali smo jedan problem, nismo znali da postoji tunel u planini i tražili smo put, tu mi je otišlo barem 10 minuta. Kada sam video tunel bio sam srećan, ali i besan jer sam zakasnio i nismo mogli da izborimo učešće na Akrapovič Super testu. S druge strane, to je možda i dobro jer smo sačuvali snagu za drugi dan trke. Prethodno sam pričao sa Vejdom Jangom, rekao mi je da je PRO klasa kod vas između Silver i Gold na Romaniacs, a vozili smo Silver na Romaniacsu i bilo je baš teško. Ali vozićemo sutra i Xross Challenge, i nadam se da ćemo uspeti da zavšrimo.”

Pratite redovno Xross Challenge Facebook i Instagram storije da biste videli najzanimljivije delove sa trke.