MENU

Vejd Jang i njegov Sherco tim stižu na Xross Challenge 2019

Wade Young / Photo by Vladimir Mladenovic

4.6.2019.

Jedan od najboljih svetskih hard enduro vozača i prošlogodišnji pobednik Xross Challenge trke, Vejd Jang se vraća se na Taru! Jang na Xross Challenge 2019 dolazi sa svojim Sherco timom, odnosno mehaničarom Franckom Boulissetom koji ga prati na svim trkama.

https://www.instagram.com/p/BpD7LeVghWO/?igshid=1tc485ivvnk6u

Vejd Jang je rođen u Južnoj Africi, sportista Red Bulla i vozač moto brenda Sherco. Iako ima samo 23 godine već se upisao u istoriju hard endura. Jang motore vozi od svoje devete godine i od tada se i takmiči. Sa samo 16 godina osvojio je Roof Of Africa i postao najmlađi pobednik te trke 2012. godine. U međuvremenu je još dva puta osvajao to takmičenje, a takođe se našao na podijumima nekih od najvećih i najtežih svetskih trka kao što su Hell’s Gate, Sea To Sky, Red Bull Megawatt 111, Extreme XL Lagares, Machete Hard Enduro, a ujedno je i namlađi pobednik trke Red Bull Romaniacs koju je osvojio prošle godine.

Wade Young / Photo by Vladimir Mladenovic

Foto: Vladimir Mladenović

Podsećamo vas, Jang je prošle godine prvi put bio u Srbiji i kao od šale odvozao i osvojio najteže izdanje Xross Challenge trke. Osim toga, održao je i dvodnevnu radionicu hard i extreme enduro vožnje za lokalne vozače.

Veoma sam srećan zbog pobede na Xross Challenge. Trka je bila odlična, kiša je učinila sve još težim, malo sam se namučio drugog dana, a neke deonice su me podsetile na Red Bull Romaniacs. Neposredno pre trke uradio sam kliniku sa lokalnim vozačima i definitivno se vidi napredak. Hard Enduro je još uvek nov sport u Srbiji i mislim da vozači samo treba da vežbaju i voze što više i da je budućnost tog sporta ovde osigurana. Organizacija trke je bila super, staze su odlične, dobro obeležene, nadam se da ću se vratiti i iduće godine – rekao je Jang tada nakon trijumfa na našoj trci.

Hoće li Jang odbraniti Xross Challenge titulu? Dođite da saznamo od 14. do 16. juna na Tari.