MENU

Lars Enokl je prihvatio izazov – dolazi na Xross Challenge

5.6.2019.

Listi takmičara na predstojećoj Xross Challenge trci pridružuje se i Lars Enokl, najbolji austrijski hard enduro vozač. Enokl je prošlu godinu završio kao jedan od Top 10 vozača u svetu, rame uz rame sa profesionalcima, iako je on privatnik – amater.

Pre nego što se zainteresovao za motore, Lars Enockl se profesionalno bavio skijanjem, a potom studirao arhitekturu. Kada se iz hobija okrenuo vožnji motora počele su da se nižu titule, pa je tako postao austrijski enduro šampion, pobednik trke Sea To Sky, nije mu promakao ni podijum na Hell’s Gate trci, a bio je u Top 10 vozača na velikim svetskim trkama kao što su Extreme XL Lagares, Erzbergrodeo i Red Bull Romaniacs. Ne samo da je najbolji enduro vozač iz Austrije on je i najuspešniji privatnik na svetskoj enduro sceni budući da iza njega ne stoji nijedan veliki moto brend niti trkački tim. To ga ne sprečava da na trkama parira profesionalnim vozačima, premda je njemu enduro samo hobi.

https://www.instagram.com/p/BxNe2tghSKJ/

Enokl je ove godine udružio snage sa austrijskim brendom X-Grip, vozi Husqvarnu i čvrsto je rešen da ostane među Top 10 vozača u svetu. A kako će se snaći na predstojećoj Xross Challenge trci – ostaje da vidimo od 14. do 16. juna na Tari.