MENU

Matija Zec: Extreme enduro krasi uzrečica “što teže, to bolje” i tu je sve rečeno

24.5.2019.

Još od kada je prvi put učestvovao na Xross Challenge trci Matija Zec je publici, ali i protivnicima stavio do znanja da je on vozač na koga treba obratati pažnju. S toga i ne čudi što je dva puta bio na podijumu naše trke, oba puta na drugom mestu i to među vrlo jakim konkurentima kao što su Vejd Jang, Miha Špindler i Filip Bertl. 

Zec važi za jednog od najboljih mlađih enduro vozača na Balkanu i iza sebe ima jake rezultate koji to potvrđuju. Trenutno se sprema za Erzbergrodeo koji je prošle godine zavšrio na 34. mestu (od 500 učesnika iz celog sveta), a potom stiže i na Taru – verovatno se ambicijom da konačno zakorači na najviše postolje na podijumu. Razgovarali smo sa njim o njegovom i našem omiljenom sportu, pa pročitajte šta Matija kaže.

 

Matija Zec

Matija Zec

Za početak, možeš li da nam kažeš nešto više o sebi – koliko dugo voziš hard enduro, kada i zašto si se opredelio baš za taj sport i da li si se pre toga bavio nekim drugim sportom?

Dolazim iz Istre. Hard enduro vozim od 2014. godine kad sam dobio prvi pravi enduro motor. Počeo sam odmah sa extreme endurom i to je jedina disciplina koju volim i koja mi odgovara.Volim nepristupačne terene sa prirodnim preprekama. Kod nas u Istri ima dosta dobrog terena za treniranje – od kamenja, uzbrdica, potoka, brijegova. Nisam se bavio drugim sportovima.

Ove godine si dobio novog sponzora – Betamotor. Reci nam nešto više o toj saradnji?

Ove godine službeno predstavljam Betamotor Slovenija. Dobio sam njihov motor na korištenje. Zadovoljan sam suradnjom i nadam se da neću iznevjeriti njihova očekivanja. Posebno se zahvaljujem Betamotor Adriatic timu.

Odabrano društvo: Matija Zec, Vejd Jang i Miha Špindler / Foto: Vladimir Mladenović

Na kojim trkama si do sada učestvovao i šta bi izdvojio kao svoje najveće uspehe? I koje trke imaš u planu da voziš ove godine?

Prošla godina je bila vrlo uspješna za mene. U Hrvatskoj sam pobjedio na sve tri utrke Extreme endura XL RACE u Raši, HARD EXTREME ENDURO u Otočcu i LAND OF THE WOLF u Lici. Od inozemnih sam vozio na Getzenrodeu u Njemačkoj i na legendarnom Erzbergrodeu u Austriji gdje sam osvojio 34 mjesto. Ove godine također sudjelujem i nadam se da ću prolog odvoziti dobro tako da upadnem u drugi red za finalnu utrku.

Izdvojio si se kao jedan od najboljih hard enduro vozača na ovim prostorima, koliko na Balkanu ima uslova za profesionalno bavljenje tim sportom?

Extreme enduro jedan je od najbrže rastućih sportova i sigurno da ima uslova za njegovo razvijanje. U Hrvatskoj je jako dobro počeo međutim smatram da nema dovoljno sluha između organizatora i lokalnih zajednica. Utrke sam vozio u Bosni i Srbiji gdje sam ugodno iznenađen organizacijom, gostoprimstvom tako da na Balkanu definitivno ima uslova za bavljenje tim sportom.

Hard Enduro je prilično težak sport i fizički i mentalno. Možeš li nam reći kako izgleda tvoj trening program tokom sezone, a kako van sezone?

Moj trening i priprema za sezonu nije ništa posebno, možda malo više trčim, vozim bicikl i koji put odem u teretanu. Sve ostalo odradim na motoru, to mi je i najbolji trening. Za Hard Enduro moraš biti kompletan vozač kako fizički tako i mentalno. Sa dobrom tehnikom si brži, radiš manje grešaka, stičeš samopouzdanje i tako mentalno jačaš.

Matija Zec na čuvenoj Mišolovci / Foto: Predrag Vučković

Već par godina dolaziš i na Xross Challenge trku i oba puta si bio na podijumu. Šta ti se najviše dopada na našoj trci?

Ovo mi je treći put da dolazim na Xross Challenge utrku. Izuzetno se radujem dolasku. Zbilja je sve na vrhunskom nivou od organizacije, ljudi, gledaoca, prirode. Dobro osmišljena utrka zanimljiva tri dana adrenalina jako, jako dobro. Oba puta sam osvojio drugo mjesto i vrlo sam zadovoljan rezultatom.

Prošle godine si nam rekao kako je bilo baš mnogo teško, ali da se na tim teškim trkama pomeraju granice. Koji su najteži momenti sa kojima si se suočavao do sada na trkama i kako si se izborio sa njima?

Extreme krasi uzrečica “što teže, to bolje” i tu je sve rečeno. Teško je u nekim momentima kad ostaneš bez kondicije, ipak moraš odvoziti 50-60 km ali i to se savlada jer postoje i neke dionice gdje možeš malo odmoriti. Imate i Vi par djelova koji su doista teški kao Mišolovka. Dosta ovisi i o uvjetima staze tako da i najlakša staza ponekad može biti najteža.

Matija kaže: Što teže, to bolje / Foto: Predrag Vučković

Nerekto si u društvu hard enduro vozača koji su iskusniji od tebe, poput Mihe Špindlera ili Vejda Janga i slično. Da li si od njih dobio neki koristan savet?

Inače volim voziti utrke gdje ima poznatih vozača. Sa Mihom sam odvozio dosta utrka i naravno da uvijek naučiš nešto novo od iskusnih vozača. Prošle godine je kod vas bio i Wade Young jedan od najboljih svjetskih vozača i to mi je bila prilika da testiram sam sebe, odvoziti sa njim treći dan utke sa samo 3 sekunde razlike za mene je veliki uspjeh tu osjetiš da si pomjerio granicu.

Kakvi su ti planovi za budućnost kada je hard enduro u pitanju? Postoje li neke svetske trke na kojima bi voleo da testiraš svoj skill u budućnosti?

U ovoj sezoni volio bi sudjelovati na još kojoj inozemnoj utrci. Sada sam u pripremama za Erzbergrodeo nadam se boljem rezultatu na kvalifikaciji i samim tim boljoj poziciji za glavnu utrku. Nakon toga vidimo se kod Vas na prelijepoj Tari.

Hvala, Matija. Xross Team ti želi uspeh u predstojećoj trci.