MENU

Teodor Kabakčijev: Trenirao sam mnoge sportove, ali nijedan nije kao Hard Enduro

Teodor Kabakchiev

4.6.2018.

Teodor Kabakčijev (20) je mladi vozač koji taba svoju stazu u svetu Hard Endura, balansirajući između treninga, trka i studija. On je najbolji Hard Enduro vozač u Bugarskoj, učestvovao je na svim većim svetskim trkama kao što su Red Bull Romaniacs, Erzbergrodeo, Sea to Sky i druge. Kako kaže, najveći problem mu nisu prepreke na trkama, već nedostatak sponzora i finansija da svoju strast isprati do kraja, ali to ga ne sprečava da ostvaruje solidne rezultate. Naravno, ima onih koji mu pomažu kao na primer GoPro Bugarska, zahvaljujući kojem stiže i na Xross Challenge. Pre nego što vidimo kako će se Teodor snaći na Tari, red je da se bolje upoznamo.

Ćao Teodore, reci nam nešto o sebi, koliko dugo se baviš ovim sportom?
Zdravo, Ja sam Teodor Kabakčijev i imam 20 godina. Motore vozim od svoje pete godine, a konkretno Hard Enduro od neke svoje 13 ili 14 godine, moja prva internacionalna trka bila je 2014. godine.

Da li si se bavio još nekim sportom pre Hard Endura?
Trenirao sam mnoge sportove – plivanje, boks, odbojku, ali ni prema jednom nisam gajio tu strast koju imam ka Enduru.

https://www.instagram.com/p/BjRofJFgT3t/?taken-by=kabakchiev23

 

Učestvovao na nekim od najvećih Hard Enduro trka na svetu. Možeš li nam reći gde si sve vozio do sada i na koje trke planiraš da ideš ove godine?
Vozio sam mnoge trke, Red Bull Romaniacs, Erzbergrodeo i Sea to Sky su najpopularnije. Takođe sam vozio svetski SuperEnduro šampionat. Moj kalendar trka zavisi od mogu budžeta, tako da nisam još siguran gde ću sebi moći da priuštim učešće, a gde ne.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom do sada?
Moj najveći uspeh je treće mesto na King Of The Hill 2018, prvo mesto na E-Endurocross u Ercbergu, 11. Mesto na Red Bull Sea to Sky, četvrto mesto na trci svetskog Superenduro šampionata u Bilbau…

https://www.instagram.com/p/BZ1qS8dg3pb/?taken-by=kabakchiev23

 

Šta možeš da nam kažeš o Hard Enduro sceni u Bugarskoj, da li se sport razvija?
Scena se razvija, zasigurno. Postoje momci koji napreduju u svakoj trci. Stvar je u tome što sam ja taj koji manje-više podiže nivo scene, zato što ne postoji niko ko mi je prava konkurencija, nemam rivala koji bi me pogurao da pomerim svoje granice.

Šta najviše voliš kod Hard Endura?
Kod Hard Endura volim sve. Možda su mi omiljeni delovi duge uzbrdice gde možeš da ideš punom brzinom, i brze deonice. Ali uživam i u teškim, tehničkim uzbrdicama.

Teodor Kabakchiev coming to Xross Challenge 2018

It's just Teodor Kabakchiev jumping with his motorbike over his friends. Interview with Kabakchiev is coming up soon… 🙂

Posted by Xross Challenge on среда 30. мај 2018.

Reci nam nešto o svom trening programu, koliko često treniraš i na koje sve načine?
Od ove godine malo teže idu treninzi, zato što paralelno studiram pa najveći deo vremena provodim na Univerzitetu, ali trudim se da vozim barem dva puta u toku nedelje, a ostalim danima treniram boks ili trčim.

Imaš sponzore, zar ne?
Sponzor je jaka reč. Da, imam ljude koji me podržavaju, ali znaš, ovo je prilično skup sport, tako da se malo mučim poslednjih godina.

Gde se vidiš u budućnosti?
Videćemo, probaću da ostanem zdrav. Naravno, volim da pobeđujem. Pokušaću da pobedim svaki put.

https://www.instagram.com/p/BjfVkcXnAKQ/?taken-by=kabakchiev23

Prvi put dolaziš na Xross Challenge trku. Ti si nam praktično u komšiluku, da li si čuo za našu trku ranije?
Čuo sam za trku, deluje mi kao da je veoma dobro organizovana, trasa izgleda zanimljivo. Mislim da će biti dobra trka.

Šta očekuješ od prvog učešća na Xross Challenge?
Kao što sam rekao, volim da pobeđujem i trudiću se svaki put da pobedim, biće mnogo dobrih vozača, daću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat.

Vidimo se na petom izdanju Xross Challenge trke od 15. do 17. juna na Tari!