MENU

Tačke za gledaoce Xross Challenge trke – Subota 16. jun 2018

Xross Challenge 2017 / Photo Mihai Stetcu

15.6.2018.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo
podiže adrenalin i neizvesnost.

Kao i prethodne godine, Xross tim je i za ovo izdanje Xross Challenge trke izdvojio lokacije na kojima ćete moći da čekate prolazak vozača kroz te deonice. Napravili smo detaljno uputstvo kako da stignete do lokacija sa kojih ćete moći da gledate našu najveću hard enduro trku, tokom sva tri dana – pridržavajte se pravila.

SUBOTA – 16. JUN DRUGI ENDURO DAN

Lokacija 1 – Start drugog enduro dana
Kako doći: Od hotela Omorika krenuti ka Kremni, nakon 150 m od hotela nalazi se Y raskrsnica. Na toj raskrisici krenite levim putem koji je popločan kaldrmom. Nakon 1 km dolazite na T raskrsnicu gde ćete videti ciljnu kapiju.
Vreme: Treba vam 15 minuta peške.
Start: po satnici

Lokacija 2 – Mišolovka
Kako doći: Od MIF pumpe krenite ka Kremni, na T reskrsnici skrenite desno ka Višegradu. Na tačno 900m od raskrsnice skrenite desno na makadamski put. Tim makadamskim putem idete 1.9km gde ćete naići na ukrštanje dva potoka. Tu parkirajte vozilo i nastavite uz reku peške 1.3km i dolazite do čuvene Mišlovke, na kojoj ćete u surovoj borbi sa prirodom gledati vozače A, B i C klase.
Vreme: Treba vam jedan sat, prilaz je moguć i putničkim autom (11.5 km asfaltnim putem i 1.9km makadamom), a deo ćete morati peške (1.3km)
Dolazak prvih vozača: Jedan sat i 15 minuta
nakon starta trke.

Lokacija 3 – Cilj drugog dana trke
Kako doći: Od MIF pumpe krenuti asfaltnim putem ka Mitrovcu. Nakon 2km, na oštroj desnoj krivini, skrenuti levo na makdamski put poznat pod nazivom Italijanski put. Nakon 300m dolazite do mesta sa koga će startovati trka drugog dana.
Vreme: Treba vam 10 minuta, prilaz je moguć i kolima.
Dolazak prvih vozača: Dva sata i 45 minuta
nakon starta.