MENU

Tačke za gledaoce Xross Challenge trke – Petak 15. jun 2018

Xross Challenge 2017 / Photo by Mihai Stetcu

14.6.2018.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo podiže adrenalin i neizvesnost.

Kao i prethodne godine, Xross tim je i za ovo izdanje Xross Challenge trke izdvojio lokacije na kojima ćete moći da čekate prolazak vozača kroz te deonice. Napravili smo detaljno uputstvo kako da stignete do lokacija sa kojih ćete moći da gledate našu najveću hard enduro trku, tokom sva tri dana (od 15. do 17. juna) – pridržavajte se pravila.

PETAK– 15. JUN PROLOG

Lokacija 1 – Livada preko puta HOTELA Turist
Ovo je ujedno i centralno mesto manifestacije, na kome će od 9.00 do 12:30h biti održani treninzi za prolog, prolog, a takođe i otvaranje same trke.

PETAK – 15. jun PRVI ENDURO DAN

Lokacija 1 – Start prvog enduro dana
Kako doći: Od MIF pumpe krenuti asfaltnim putem ka Mitrovcu. Nakon 2km, na oštroj desnoj krivini, skrenuti levo na makdamski put poznat pod nazivom Italijanski put. Nakon 300m dolazite do mesta sa koga će startovati trka drugog dana.
Vreme: Treba vam 10 minuta, prilaz je moguć i kolima.

Lokacija 2 – Uspon za PRO/EXPERT klasu
Kako doći: Ova tačka je udaljena 15.5km od MIF pumpe. Od MIF pumpe krenite ka Kremni, na T raskrsnici skrenite desno ka Višegradu. Neposredno ISPRED tunela nalazi se proširenje gde možete parkirati auto (sa desne strane je česma i prodaju se suveniri). Uz most sa desne strane nalazi se makadamski put, krenite njime i nakon 200m nalazi se lokacija predviđena za gledanje trke. Ovde prolaze vozači A i B klase, a posebno zanimljivo će biti penjanje za vozače B klase.
Vreme: Treba vam 20 minuta, a prilaz je moguć putničkim autom.
Dolazak prvih vozača: 30 min nakon starta trke.

Lokacija 3 – Cilj drugog dana trke
Kako doći: Od hotela Omorika krenuti ka Kremni, nakon 150 m od hotela nalazi se Y raskrsnica. Na toj raskrisici krenite levim putem koji je popločan kaldrmom. Nakon 1 km dolazite na T raskrsnicu gde ćete videti ciljnu kapiju.
Vreme: Treba vam 15 minuta peške.
Dolazak prvih vozača: Jedan sat i 45 minuta nakon starta.