MENU

Tačke za gledaoce Xross Challenge trke – Nedelja 17. jun 2018

Xross Challenge 2017 / Photo by Mihai Stetcu

16.6.2018.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo
podiže adrenalin i neizvesnost.

Zbog loših vremenskih uslova ovog vikenda na Tari, sutrašnja trka biće skraćena. Start je prvobitno planiran za 9h, ali postoji mogućnost da će biti pomeren. Informacija o tačnom vremenu starta poslednjeg dana Xross Challenge trke biće objavljena našoj Facebook strani.

NEDELJA – 17. JUN TREĆI ENDURO DAN

Lokacija 1 – Start trećeg dana trke

Kako doći: Makadamskim putem ka aerodromu Ponikve koji kreće ispred Jermička asvaltnim putem ide pored Planinske Kuće Tara i prelazi na makadam, posle 1,5km sa desne strane na
sporednom putu koji vodi do travnatog platoa je start.
Vreme: Treba vam 30 minuta peške.
Dostupno putničkim vozilom.

Lokacija 2
Kako doći: Od prologa krenite ka hotelu Planinska kuća Tara. Nastavite od hotela makadamskim putem još 1km i dolazite do trase kuda prolaze vozači. Skrenite levo u šumu i idite makadamskim putem još 800m i
dolazite do lokacije za gledanje. Tim putem idu vozači A i B klase, pa vas molimo da obratite pažnju na njih i da se sklonite kada naiđu. Obavezno idite peške. Prolaze A i B klase.
Vreme: Treba vam 20 minuta.
Dolazak prvih vozača: Pet minuta nakon starta trke.

Lokacija 3 – Zig Zag
Kako doći: Od MIF pumpe krenite glavnim putem ka Kremni. Na udaljenosti od 9,2 km od MIF pumpe dolazite na mali most, tu parkirajte vozilo pored puta. Peške skrenite levo na makadamski put, nakon 200m pređite potok i livadom stižete do starog kamenog mosta. Popnite se na most, krenite na levu stranu nekih 300m. Videćete u šumi trag od motora sa leve strane. Tu krenite uzbrdo i nakon 500m strmog penjanja dolazite do ove tačke.
Vreme: Treba vam 45 minuta, automobilom, a deo morate peške.
Dolazak prvih vozača: 30 minuta nakon starta.

Lokacija 4 – Kameni most
Kako doći: Dolazak kao na Lokaciju 3. Ovuda prolaze samo vozači A klase.
Dolazak prvih vozača: 45 minuta nakon starta

Lokacija 5 – Mihin potok
Kako doći: Dolazak kao na Lokaciju 3.
Parkirajte vozilo 300 m pre malog mosta. Peške skrenite levo na uski makadamski put i nakon 100 m dolazite na tačku za gledanje. Prolaze vozači A i B klase.

Lokacija 6 – Kafana Kurta
Kako doći: Kafana Kurta se nalazi preko puta MIF pumpe u centru Kaluđerskih Bara

Lokacija 7 – Kamenolom
Kako doći: Kamenolom se nalazi na putu Bajina Bašta – Tara (Kaluđerske Bare) 11,5km od Bajine Bašte na lakat krivini uočićete makadamski put koji nakon 200m ulazi u zonu kamenoloma gde vozači dolaze u cilj.
Vreme: Treba vam 15 minuta, automobilom, a deo morate peške.
Dolazak prvih vozača: sat vremena nakon starta.