MENU

Vejd Jang dolazi na Xross Challenge

Wade Young / Photo by Sergey Shakuto - Red Bull Content Pool

17.4.2018.

Jedan od najboljih svetskih Hard Enduro vozača Vejd Jang (Wade Young) voziće na Xross Challenge trci ovog juna na Tari.

Ovaj vozač iz Južne Afrike ima samo 22 godine, ali neka vas njegova mladost ne zavara jer je u karijeri već ostvario neke velike pobede. Vejd Jang upisao se u istoriju još 2012. godine kada je sa samo 16 godina osvojio čuvenu trku Roof Of Africa i postao najmlađi pobednik te trke, ostavivši iza sebe bivše šampione Grejema Džarvisa i Krisa Birča. U međuvremenu, na toj čuvenoj afričkoj trci pobedio je još dva puta, poslednji put 2017. godine kada je ujedno bilo i jubilarno 50. izdanje trke.

Wade Young / Photo by Kevin Sawyer - Red Bull Content Pool

Wade Young / Photo by Kevin Sawyer – Red Bull Content Pool

U 2016. godini počeo je da vozi za Sherco. Ostvario je prvi veći Extreme Enduro uspeh u Evropi pobedivši na Hell’s Gate trci u Italiji, potom su usledili podijumi na Red Bull Romaniacs i Red Bull Megawatt 111, kao i na trci u Portugalu Extreme XL Larges. Bez sumnje, Jang je vozač koji će i u budućnosti svojoj impresivnoj kolekciji dodati još titula.

Vejd Jang održaće dvodnevnu Hard Enduro školu naposredno pre Xross Challenge trke o čemu će više detalja biti kasnije. Jedva čekamo da vidimo kako će se snaći sa preprekama na Tari od 15. do 17. juna. Biće još iznenađenja za peto izdanje najveće i najteže Hard Enduro trke u Srbiji. Osigurajte svoje mesto na startnoj listi, broj mesta je ograničen – prijavite se sada.

Foto: Sergey Shakuto – Red Bull Content Pool