MENU

Tačke za gledaoce – Subota, 27.05.2017.

2016 xross mousetrap

26.5.2017.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo podiže adrenalin i neizvesnost.
Kao i prethodne godine, Xross tim je i za ovo izdanje Xross Challenge trke izdvojio lokacije na kojima ćete moći da čekate prolazak vozača kroz te deonice. Napravili smo detaljno uputstvo kako da stignete do lokacija sa kojih ćete moći da gledate našu najveću hard enduro trku, tokom sva tri dana (od 26. do 28. maja).
Apelujemo da se pridržavate pravila ponašanja i da strogo vodite računa o svojoj i bezbednosti takmičara!

SUBOTA, 27.05.2017.

Lokacija 1 – Start drugog dana trke
Kako doći: Od MIF pumpe krenuti asfaltnim putem ka Mitrovcu. Nakon 2km, na oštroj desnoj krivini, skrenuti levo na makdamski put poznat pod nazivom Italijanski put. Nakon 300m dolazite do mesta sa koga će startovati trka drugog dana.
Vreme: Treba vam 10 minuta, prilaz je moguć i kolima.

• Lokacija 2 – Tank Point
Kako doći: Ukupna udaljenost do mesta sipanja goriva je 36km. Od MIF pumpe krenuti ka Kremni. Na T raskrsnici u Kremni skrenuti desno ka Višegradu i Drvengradu. Sa ovog magistralnog puta nekoliko kilometara posle tunela skrenuti ka etno selu Drvengrad i produžiti do skijališta Iver. Nastaviti makadamskim putem jos nekoliko kilometara i dolazite do ove tačke. Tuda će proći vozači A, B i C klase. Da biste došli do lokacije treba vam sat vremena, a prilaz je moguć i autom. Očekuje se da će prvi vozači do te deonice stići 45 minuta nakon starta trke.
Vreme: Treba vam sat vremena, prilaz je moguć putničkim autom.
Dolazak prvih vozača: 45 minuta nakon starta trke.

• Lokacija 3
Kako doći: Ova tačka je udaljena 15.5km od MIF pumpe. Od MIF pumpe krenite ka Kremni, na T raskrsnici skrenite desno ka Višegradu. Neposredno ISPRED tunela nalazi se proširenje gde možete parkirati auto (sa desne strane je česma i prodaju se suveniri). Uz most sa desne strane nalazi se makadamski put, krenite njime i nakon 200m nalazi se lokacija predviđena za gledanje trke. Ovde prolaze vozači A i B klase, a posebno zanimljivo će biti penjanje za vozače B klase.
Vreme: Treba vam 20 minuta, a prilaz je moguć putničkim autom.
Dolazak prvih vozača: Jedan sat nakon starta trke.

• Lokacija 4 – Mišolovka
Kako doći: Od MIF pumpe krenite ka Kremni, na T reskrsnici skrenite desno ka Višegradu. Na tačno 900m od raskrsnice skrenite desno na makadamski put. Tim makadamskim putem idete 1.9km gde ćete naići na ukrštanje dva potoka. Tu parkirajte vozilo i nastavite uz reku peške 1.3km i dolazite do čuvene Mišlovke, na kojoj ćete u surovoj borbi sa prirodom gledati vozače A, B i C klase.
Vreme: Treba vam jedan sat, prilaz je moguć i putničkim autom (11.5 km asfaltnim putem i 1.9km makadamom), a deo ćete morati peške (1.3km)
Dolazak prvih vozača: Jedan sat i 15 minuta nakon starta trke.

• Lokacija 5 – Cilj drugog dana trke
Kako doći: Od hotela Omorika krenuti ka Kremni, nakon 150 m od hotela nalazi se Y raskrsnica. Na toj raskrisici krenite levim putem koji je popločan kaldrmom. Nakon 1 km dolazite na T raskrsnicu gde ćete videti ciljnu kapiju.
Vreme: Treba vam 15 minuta peške.
Dolazak prvih vozača: Jedan sat i 45 minuta nakon starta

Photo: Predrag Vučković – Extreme Photographer