MENU

Tačke za gledaoce – Petak, 26.05.2017.

2016 Xross prologue en

25.5.2017.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo podiže adrenalin i neizvesnost.
Kao i prethodne godine, Xross tim je i za ovo izdanje Xross Challenge trke izdvojio lokacije na kojima ćete moći da čekate prolazak vozača kroz te deonice. Napravili smo detaljno uputstvo kako da stignete do lokacija sa kojih ćete moći da gledate našu najveću hard enduro trku, tokom sva tri dana (od 26. do 28. maja).
Apelujemo da se pridržavate pravila ponašanja i da strogo vodite računa o svojoj i bezbednosti takmičara!

PETAK, 26.05.2017.

_X3M0655START

 • Lokacija 1 – Plato ispred Jeremička
  Ovo je ujedno i centralno mesto manifestacije, na kome će od 9.30 do 15h biti održani treninzi za prolog, prolog, a takođe i start same trke._X3M1378MIHIN-POTOK
 • Lokacija 2 – Mihin potok
  Kako doći: Nalazi se na da 9km od MIF pumpe. Od MIF pumpe pratite glavni asfaltni put koji vodi ka Kremni. Tačno na 9km od pumpe parkirajte vozilo i uđite u mali put sa leve strane. Nakon 100m od asfaltnog puta nalazi se lokacija predviđena za gledanje. Interesantno je gledati kako se vozči B klase kako se snalaze na ovom kamenitom potoku, a ovuda će proći i vozači A klase.
  Vreme: Treba vam 15 minuta.
  Prolazak prvih vozača: 5 minuta nakon starta trke.
 • Lokacija 3 – Cilj prvog dana trke
  Kako doći: Od prologa krenuti ka hotelu Planinska kuća Tara. Nastaviti od hotela makadamskim putem još 1km i dolazite do cilja prvog dana trke. Obavezno ići PEŠKE zbog velikog broja vozača koji će prolaziti tim putem. Da biste došli do lokacije treba vam 15 minuta.

Photo: Predrag Vučković – Extreme Photographer