MENU

TAČKE ZA GLEDAOCE – NEDELJA, 28.05.2017.

kameni most xross challenge en

27.5.2017.

Hard enduro trke specifične su između ostalog i po tome što ni posetioci nisu samo pasivni posmatrači koji stoje na jednom mestu. Da biste doživeli trku na pravi način i videli neke od akcionih poteza u šumi i planini moraćete da pratite vozače – vozilom ili peške, što samo podiže adrenalin i neizvesnost.
Kao i prethodne godine, Xross tim je i za ovo izdanje Xross Challenge trke izdvojio lokacije na kojima ćete moći da čekate prolazak vozača kroz te deonice. Napravili smo detaljno uputstvo kako da stignete do lokacija sa kojih ćete moći da gledate našu najveću hard enduro trku, tokom sva tri dana (od 26. do 28. maja).
Apelujemo da se pridržavate pravila ponašanja i da strogo vodite računa o svojoj i bezbednosti takmičara!

NEDELJA, 28.05.2017.

 • Lokacija 1 – Start trećeg dana trke
  Plato ispred restorana Kurta i MIF pumpe.
 • Lokacija 2
  Kako doći: Od prologa krenite ka hotelu Planinska kuća Tara. Nastavite od hotela makadamskim putem još 1km i dolazite do trase kuda prolaze vozači. Skrenite levo u šumu i idite makadamskim putem još 800m i dolazite do lokacije za gledanje. Tim putem idu vozači A i B klase, pa vas molimo da obratite pažnju na njih i da se sklonite kada naiđu. Obavezno idite peške. Prolaze A i B klase.
  Vreme: Treba vam 20 minuta.
  Dolazak prvih vozača: Pet minuta nakon starta trke.
 • Lokacija 3 – Zig Zag
  Kako doći: Od MIF pumpe krenite glavnim putem ka Kremni. Na udaljenosti od 9,2 km od MIF pumpe dolazite na mali most, tu parkirajte vozilo pored puta. Peške skrenite levo na makadamski put, nakon 200m pređite potok i livadom stižete do starog kamenog mosta. Popnite se na most,  krenite na levu stranu nekih 300m. Videćete u šumi trag od motora sa leve strane. Tu krenite uzbrdo i nakon 500m strmog penjanja dolazite do ove tačke.
  Vreme: Treba vam 45 minuta, automobilom, a deo morate peške.
  Dolazak prvih vozača: 30 minuta nakon starta.
 • Lokacija 4 – Kameni most
  Kako doći: Dolazak kao na Lokaciju 3. Ovuda prolaze samo vozači A klase.
  Dolazak prvih vozača: 45 minuta nakon starta
 • Lokacija 5 – Mihin potok
  Kako doći: Dolazak kao na Lokaciju 3. Parkirajte vozilo 300 m pre malog mosta. Peške skrenite levo na uski makadamski put i nakon 100 m dolazite na tačku za gledanje. Prolaze vozači A i B klase.